Vernisajul Expoziţiei REINTERPRETARE ~ ARTĂ RECICLATĂ AVANGARDISTĂ ~

Vineri, 17 octombrie 2014, a avut loc la teatrul Toma Caragiu, vernisajul expoziţiei REINTERPRETARE ~ ARTĂ RECICLATĂ AVANGARDISTĂ ~ realizatǎ de tânǎra Ana Nedelcu, filolog/scriitor ṣi artist în domeniul artelor scenice ṣi Eco-Design.
Aflatǎ în foaierul mic al teatrului, expoziţia pe tema protecţiei mediului/reciclare conţine tablouri insolite, picturǎ, colaj, vestimentaţie ṣi accesorii suspendate ~ 100% materiale reciclate. Sub un motto În dimensiunea avangardistǎ, nimic nu se pierde, totul se transformǎ!, piesele artistice inovative promoveazǎ un întreg concept dezvoltat în urmǎ cu 9 ani, din dorinţa de a promova ideea de reciclare, în mod special reciclarea de material. Creaţiile sunt piese unicat, realizate exclusiv manual, reprezentand un tribut adus acestei metodei de lucru si design-ului neconvenţional, avangardist. De asemenea, reprezinta un manifest ṣi totodatǎ un îndemn la o gândire mai profundǎ asupra transformǎrii, a reciclǎrii, a folosirii creaţiilor deja existente ṣi a aducerii lor în noi forme. Este un demers în favoarea protejǎrii mediului ṣi împotriva hiper-consumerismului.
În procesul realizǎrii fiecarui articol unicat, stǎ METODA NEFINISĂRII -> o intenţie clarǎ, precisǎ, voitǎ, relaţionatǎ conceptului AnARTivism, de a nu termina/finisa produsul, de a-i crea spaţialitate ṣi loc pentru `dialog intern ṣi extern`, un work in progress la care fiecare poate contribui în timp ṣi spaţiu în momentul purtǎrii piesei.
Cu un principiu bazat pe viziune ṣi creativitate purǎ, creaţiile AnARTivism poartǎ unicitatea timpului ṣi a spaţiului inovativ.

Dupǎ o regulǎ deja stabilitǎ a fiecarui eveniment unde conceptul AnARTivism este prezent, nu lipseṣte interacţiunea cu publicul, unde fiecare este liber sǎ-ṣi scrie opiniile, ideile ṣi iniţiativele vis-a-vis de ecologie, sustenabilitate, proiecte inovativo-educative, reciclarea domesticǎ etc., în caietul special deschis cǎtre … re/interpretare.

Seara a coincis cu premiera spectacolului `Prinţesa mofturoasǎ`, un spectacol interactiv, complet din punct de vedere teatral ṣi coregrafic, atât pentru cei mari cât ṣi pentru cei mici.
Vernisajul scurt ṣi cuprinzǎtor din preambul-ul reprezentaţiei teatrale, s-a dovedit un real succes atât din punct de vedere artistic cât ṣi educativ. Spre bucuria noastrǎ, expoziţia a fost asaltatǎ de zeci de copii extrem de entuziasmaţi ṣi interesaţi de mediu ṣi reciclare, care mai de care mai dornic sǎ-ṣi exprime pǎrerea, atât prin cuvânt cât ṣi în scris, despre cum îṣi pun imaginaţia ṣi creativitatea la treabǎ, confecţionând `noul` din `vechi` ori de cate ori au ocazia…în afara ṣcolii…
Demers ṣi atitudini încurajatoare pentru un shift pozitiv necesar în sfera rigidului sistem educaţional, care ar trebui axat mai degrabǎ pe dezvoltarea creativitǎţii, decât pe cea a memoriei.

Expoziţia din foaierul mic al teatrului vǎ va încânta privirea timp de o lunǎ. Aṣadar, vǎ invitǎm cu drag la Teatrul Toma Caragiu din Ploieṣti pentru a afla mai multe despre artist, pentru vizionarea reprezentaţiilor teatrale deosebite ṣi a unei expoziţii pe mǎsurǎ.

Având în vedere prezenţa iniţiativelor educative lansate de teatru în ultima perioadǎ, pe parcursul lunii de expoziţie, vor mai avea loc prezentǎri ṣi discuţii cu publicul despre profilul ei, public prezent searǎ de searǎ pentru vizionarea spectacolelor.

Ne asteapta proiecte si ateliere inovative, cu oameni frumosi si dornici de schimbare/nou.

Multumim d-nei directoare Raluca Zamfirescu ṣi Teatrului Toma Caragiu Ploieṣti pentru gǎzduire!

~ Poezia Artistului si a Creaţiei ~
~ Fiecare articol presupune o piesǎ din realitatea exterioarǎ ṣi interioarǎ ~
~ Fiecare articol se naṣte dintr-o idee spontanǎ, dintr-un flash-back sau din experienţe de viaţǎ~
~ Fiecare articol se naṣte din voinţa unui artist auto-didact cu un gust pronunţat pentru neconvenţional, neobiṣnuit ~

P1140412P1140408P1190463

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s