Atelier dedicat Femeilor – Dezvoltare Personala prin Scriere Creativa

Luna Martie vine cu un curs-atelier insolit dedicat femeilor si dezvoltarii personale atat din punct de vedere feminin, cat si matern.
Obiectivul atelierului este de a propune un experiment de tehnici de scriere prin care orice femeie sa-si poata intelege si descoperi potentialul creator, imaginativ, sa se poata intelege mai bine pe sine ca femeie dar si ca mama, sa poata identifica capacitatea proprie de raportare la mediul si oamenii din jurul ei, sa-si poata exprima liber emotiile, ideile si gandurile.
Scrierea creativa este un exercitiu care ne activeaza emisfera dreapta a creierului, responsabila de potentialul nostru creator, imaginatia si inovatia. Este extrem de important ca aceasta parte a creirerului nostru sa fie pe deplin exploatata, deoarece ne dezvaluie noi abilitati, talente si ne constientizeaza emotii pe care le putem folosi constructiv in activitatea noastra de zi cu zi.
Cursul-Atelier este structurat in doua parti – o parte axata pe psihologia feminina unde vom aborda subiecte si discutii prin care sa intelegem mai bine feminitatea, si o parte practica prin care ne vom descoperi potentialul creativ in sfera scrisului si a literaturii, prin tehnici de scriere.

Structura curs-atelier ->P1090147

 • Curs-Atelier 1
  – despre Feminitate in societatea actuala
  – introducere in scriere creativa si exercitiu practic
 • Curs-Atelier 2
  – psihologia artistului
  – exercitiu de creativitate prin scrierea poetica
 • Curs-Atelier 3
  – piramida nevoilor umane si nevoia de a fi creativ
  – exercitiu de creativitate prin scriere descriptiva (proza)
 • Curs-Atelier 4
  – relatia mama-copil, baza a dezvoltarii psihice a copilului
  – metode/tehnici/resurse prin care ne putem invata copilul sa-si dezvolte potentialul creator

Perioada -> Martie 2015 – un atelier/saptamana, in fiecare sambata, dupa cum urmeaza – 7, 14, 21, 28 Martie 2015
Orele -> 10-00 – 12-00
Timp alocat -> 2 ore (la cerere, se pot face prelungiri pentru discutii, opinii, pareri)
Numar participante –>10 locuri disponibile

Locatia -> Cabinet de Psihologie Ploiesti

NOTA – nu exista limita de varsta. Acest curs-atelier este dedicat femeilor in general, in toate ipostazele feminitatii – mame, surori, matusi, bunice. Dorim ca acest curs-atelier sa reprezinte atat o sesiune de informare cat si un exercitiu de creativitate pentru toate doamnele/domnisoarele interesate. Astfel, punem accent pe cooperarea inter-generationala.

Traineri ->

 • Ema Petrescu – este psiholog, cu specializarea Consilierea psihologica a copilului, adultului, cuplului si familiei, realizata in cadrul Societatii de Psihoterapie Experientiala Romana. Din 2012 pana in prezent a publicat poezii si proza in antologiile Casei de Cultură I.L. Caragiale Ploiesti, precum si în antologia adresata femeilor aparuta la Editura Inspirescu Satu Mare. Volumul sau de debut ,,Calatorie printre stele” aparut la Editura Haniel in 2012, este manifestul cabinetului sau psihologic pentru o lume mai buna, care sa traiasca in pace, iubire, armonie.
 • Ana Nedelcu – de formatie filolog (Facultatea de Limbi si Literaturi Straine), Ana scrie inca din 2005 proza si poezie, atat in limba romana cat si in limbile engleza, spaniola si franceza. Face parte din numeroase antologii in tara si in strainatate si scrie articole de dezvoltare personala si pe teme de lifestyle, societate si politici Europene in mediul online si print. Si-a dezvoltat tehnica de scriere atat prin propria experienta si practica (literatura, jurnalism) cat si prin participarea in cadrul unor ateliere si traininguri in domeniu, in tara si in strainatate, sustinand un atelier de scriere creativa pentru liceeni in 2014. Ultimul proiect este coordonarea Antologiei nationale Voci Feminine la editura Inspirescu Satu Mare.

Pentru alte detalii si costuri, va rugam sa ne contactati la adresa de email ana.nedelcu2013@gmail.com

Multumim si va asteptam cu drag!
http://www.despresuflet.ro
https://ananedelcu.wordpress.com/articles-2/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s