Despre Feminismul Creator …

Feminitatea … poate fi ea cuprinsă în vâltoarea unei bucăţi albe de hârtie ce aşteaptă să I se scrie iubirea?

Feminitatea … un curs de râu din care ţâşneşte creaţie debordantă, capăta sens viaţa, călătoria, schiţa, versul …

Feminitatea … în încercarea de a o aduna fărâmă cu fărâmă în câteva rânduri ale unei cărţi menite să scoată din sânul matern viziuni, idei, dragoste nemărginită, împărtăşită de-a pururi pe culmi de foc, rǎmasǎ dar nu statică în circuitul închis al existenţei.

Feminitatea … ca o poezie, o proză de versuri nebune, ca o psihologie a copilului, ca o metaforă a Mamei-Pământ, ca o durere de dor şi ca o bucurie de prunc.

Ce-ar însemna Feminitatea fără lume, dar… ce-ar însemna lumea fără Feminitate? Am mai vieţui în bolobocul obscur al întunericului, am mai vâsli pe culmile de neînţeles ale logicii, am mai cutreiera munţii fără de iarbă dacă Feminitatea n-ar fi prezentă mereu… mereu aici şi acolo pentru a da viaţǎ ierbii, florii şi spicului, literei şi veşmântului, muzicii şi… primului sunet?

O stare a Feminităţii pe care cu toţi o purtǎm de-a pururi, dǎ glas acum unei voci comune cǎlǎuzitǎ de versuri de dorinţă, fraze de introspectie, căderi şi urcări de ritm, rimă de mătase şi furtuni de amintiri vii.
Rânduri din sufletul Feminin pentru sufletul Etern, cu inflexiuni de orgă, vioarǎ şi pian, pe acorduri de vânt şi ploaie, nisip ṣi mare, static şi mişcător.

Măşti viscerale ale unui frumos etern de femeie, atacǎ colţurile acestei creaţii colective, dându-i farmec şi esenţǎ imaginativă.

Un argument pentru Feminismul Creator, rolul femeii în societate, relaţia mamă-copil, femeia-iubire şi… Eternul Feminin.

Savuraţi aceste rânduri ce stau în calea cotidianului aducând un iz de sensibilitate frântului banal şi veşnicei rutine.

(Jurnal)

Ziua 7: SINELE EI

Ce blând e sunetul! Ce dulci sunt cuvintele! Câtă lumină! M-am hotărât: călătoresc înlăuntrul meu, îmi dau voie la mai mult, la tot ce însemn. Paradisul meu e MAREA. O adulmec şi îi vorbesc. Întreb, cer, ascult… EA îmi răspunde. MAREA mea e limpede, iar picăturile ţâşnesc în afară…şi inundă totul în jur. Acum mă simt liberă să-mi împărtăşesc visul. Totul este salvat, străluceşte, caută, doreşte. Totul este aici…şi este viu.

Ziua 9: TERAPIE

11222481_649444111857787_5305661869983824741_n

Râd ca să-mi topesc Gheţarii minţii.
Râd ca să-mi sparg Pietrele sufletului.

Râd ca să-mi curgă Cascada imaginaţiei.
Râd ca să-mi cos Flori în păr.
Râd ca să depăşesc Ziua.

Râd ca să mă bucur de Natură.
Râd ca să-mi nuanţez Viziunile.
Râd ca să fiu EU.

(©extras din Argumentul Antologiei nationale VOCI FEMININE de Ana Nedelcu – coordonator si scriitor)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s