,,Litera pe Ritm” ~ atelier de mișcare și scriere creativă

În cadrul iniţiativei ,,Bucureṣtiul Creativ’’ (Festivalul International G.Enescu 2015), artista – autoare a proiectului ”Flori de Muzicǎ – Impresii Sonore” (Ana Nedelcu) te invitǎ la un atelier de miṣcare ṣi scriere creativǎ numit ”Litera pe Ritm”.
Obiectivul atelierului este de a propune un experiment de studiu interdisciplinar ce va conţine douǎ pǎrţi ->
– Explorarea spaţiului prin tehnici de miṣcare contemporana pe muzica lui G. Enescu. Ne vom miṣca corpul liber în spaţiu folosind ṣi metoda cunoscutǎ de improvizaţie prin contact dar ṣi alte metode de meditaţie ṣi relaxare.
– Partea a doua constǎ în exprimarea liberǎ în scris a stǎrilor ṣi percepţiilor trǎite de corp prin miṣcare. Cu ajutorul unor tehnici de scriere creativǎ, vom aprofunda lirica, dar ṣi proza în funcţie de preferinţele fiecarui participant. Pe fundal, ne vor acompania notele marelui Enescu.
La finalul atelierului, cu acordul participanţilor, creaţiile literare vor fi incluse în cadrul proiectului ”Flori de Muzicǎ – Impresii Sonore” ce va fi expus pe perioada festivalului G. Enescu în pasajul de la Universitate.

Miṣcarea ṣi Scrierea Creativǎ sunt exerciţii care ne activeazǎ emisfera dreaptǎ a creierului, responsabilǎ de potenţialul nostru creator, imaginaţia ṣi inovaţia. Este extrem de important ca aceastǎ parte a creierului nostru sǎ fie pe deplin exploatatǎ, deoarece ne dezvaluie noi abilitǎţi, talente ṣi ne conṣtientizeazǎ emoţii pe care le putem folosi constructiv în activitatea noastrǎ de zi cu zi.

Grup ţintǎ-> tineri ṣi adulţi între 20-45 de ani
Numǎr participanţi -> minim 10 – maxim 20
Data -> 5 si 12 septembrie 2015
Locatie -> Ceainăria Cărturești – Verona (Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1 Bucuresti)
Ora -> 10/00 – 12/30 (5 septembrie)
-> 14/30 – 17/00 (12 septembrie)
Materiale necesare -> ţinutǎ lejerǎ/sport, prosop, apǎ, caiet/foi, pix/creion

IMPORTANT ! Pentru cei inscrisi pe facebook event, va rog sa confirmati oficial/sigur inscrierea si pe mail la anartivism@gmail.com. Numarul participantilor este limitat.

Multumesc si va astept cu drag!
TRAINER -> Ana Nedelcu – filolog/traducǎtor/scriitor (studii universitare), expert în studii Europene (studii Masterale), artist în domeniul coregrafic (studiile Şcolii de Arte ṣi formare permanenta în proiecte internaţionale) ṣi eco-design (artist auto-didact).

Inscrieri la https://www.facebook.com/events/397455777126694/

11919584_10206500326283435_2503234643521603996_n
http://festivalenescu.ro/litera-pe-ritm-atelier-de-miscare-si-scriere-creativa/
http://festivalenescu.ro/flori-de-muzica-cartea-pentru-impresii-sonore/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
https://www.facebook.com/LiterAnART
https://www.facebook.com/AnARTivism

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s