Dialog Structurat cu TINErii-Recomandarea 3

“Tinerii trebuie încurajați în formarea lor ca cetățeni, construirea propriului set de valori și atitudini și dezvoltarea spiritului critic. Este una dintre concluziile la care au ajuns reprezentanții statelor membre #UE au căzut de acord în cadrul Conferinței Europene de Tineret de la Luxembourg, ultima din cel de-al patrulea ciclu al Dialogului Structurat cu TINErii (iulie 2014 – decembrie 2015).

Sunt necesari ca pași:
• Elaborarea unui ghid comun la nivel european cu privire la predarea disciplinei „Educație civică” în învățământul primar și secundar și revizuirea periodică a curriculum-ului;

• Creșterea calității predării disciplinei „Educație civică” prin îmbunătățirea pregătirii cadrelor didactice și introducerea unui mecanism de feedback din partea elevilor, profesorilor, părinților și consiliilor elevilor; cu privire la conținutul materiei și calitatea predării;

• Introducerea metodelor și instrumentelor „nonformale” în contextul formal al învățării materiei „Educație civică”;

• Monitorizarea și evaluarea constantă a activității administrației locale;

• Transparentizarea procesului decizional și creșterea accesibilității acestuia pentru un număr cât mai mare de tineri cetățeni.

Tinerii delegați și reprezentanții ministerelor naționale în domeniul tineretului au concluzionat dezbaterile cu un set de instrumente de punere în aplicare a recomandărilor, ce poate fi consultat la http://forumul-tinerilor.ro/dialogstructurat/. Din partea Forumului Tinerilor din România a fost implicat în formularea recomandărilor președintele organizației, Radu Petrariu.

12705599_946665915428764_288189023309740887_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s