Atelier de Scriere Creativa ~ Martie cu ELIADE si NICHITA

 

De Ziua Scriitorului ~ 3 Martie ~ lansez apelul pentru Atelierul de Scriere Creativă al lunii ~ MARTIE cu ELIADE ṣi NICHITA la Biblioteca Nicolae Iorga Ploieti, sâmbătă, 12 martie, orele 11/00-13/00, sala Meridian/Cuibul Democraţiei, spaţiu inaugurat ṣi la Ploieti în luna ianuarie 2016.
~~~
În luna Martie sărbătorim două mari personalităţi româneşti – pe Mircea Eliade (n.13 martie 1907) şi pe Nichita Stănescu (n.31 martie 1933). Pentru a marca celebrarea lor, vă invităm la un atelier inovativ de scriere creativă care, pe parcursul a două ore, va explora câteva tehnici de scriere pornind de la operele celor doi mari scriitori. Prin intermediul acestui atelier, dorim ca orice persoană sǎ îṣi poatǎ înţelege ṣi descoperi potenţialul creator, sǎ se poatǎ înţelege mai bine pe sine, sǎ poatǎ identifica propria capacitate de raportare la mediul ṣi la oamenii din jur, sǎ îṣi poatǎ exprima liber emoţiile, ideile ṣi gândurile, pornind de la proza lui Eliade şi continuând cu lirica lui Nichita. Textele abordate vor coincide cu tematica iubirii, a fantasticului, a lumilor imaginare şi a dragostei.

Scrierea creativă este un exerciţiu care ne activează emisfera dreaptă a creierului, responsabilă de potenţialul nostru creator, imaginaţia ṣi inovaţia. Este important ca aceastǎ emisferă să fie pe deplin exploatatǎ, deoarece ne dezvăluie noi abilitǎţi, talente ṣi ne conṣtientizeazǎ emoţii pe care le putem folosi constructiv în activitatea noastră de zi cu zi.

Atelier susţinut de Ana-Lucreţia Nedelcu ~ filolog, poetǎ, scriitoare ṣi antologator, activǎ la nivel naţional ṣi internaţional, iniţiatoare de ateliere de scriere creativǎ din 2014, proaspǎt numitǎ Director în România al Societǎţii Poeţilor din Canada & Internaţional (World Poetry Canada and International).

Evenimentul oferǎ cǎrţi gratuit fiecǎrui participant, cu contribuţia d-nei psiholog ṣi scriitoare Ema Petrescu.
INTRAREA LIBERĂ ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!

Înscrieri la anartivism@gmail.com cu numele ṣi vârsta.
VĂ AŞTEPTĂM!

p13P1200004worldpoetrylogo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s